Инсайдерите Том Хендерсън и billbil-kun заедно с портала Gematsu разкриха анонса на играта, която чешкото Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverance) подготвя следващата седмица.

Припомняме, че ден по-рано Warhorse Studios заедно с Deep Silver (издател на Kingdom Come: Deliverance) обявиха плановете си да обявят следващия проект на студиото по време на презентация на 18 април.

В коментарите под тийзъра на анонса феновете изразиха надеждите си да видят продължение на Kingdom Come: Deliverance и очевидно желанието им ще се сбъдне. Gematsu, Henderson и billbil-kun са на едно мнение, за да уверят, че Deep Silver и Warhorse Studios ще представят не друго, а Kingdom Come: Deliverance 2 на 18 април. Билбил-кун съобщи, че е намекнал за анонса още в началото на април.

Редакционният екип на Gematsu, позовавайки се на свои източници, допълва, че заснемането на рекламното видео за анонса на Kingdom Come: Deliverance 2 се е състояло преди няколко седмици в чешкия град Кутна Хора.

Събитията в Kingdom Come се развиват в Бохемия в началото на XV век. Главният герой Индржих - син на ковач - е въвлечен в кървавия водовъртеж на гражданската война. Играта се характеризира със земност, историческа точност и реализъм.

Kingdom Come: Deliverance е налична за компютри, PS4, Xbox One и Nintendo Switch. От първоначалната си премиера (13 февруари 2018 г.) играта е получила пет разширения и от нея са продадени над 6 милиона копия.