Южнокорейският издател Krafton, който е собственик на студиото Unknown Worlds Entertainment, не бърза да обяви Subnautica 2, но продължава да споделя подробности за нея във финансовите си отчети.

Припомняме, че новата Subnautica се появи за първи път в отчета на Krafton за третото тримесечие на 2023 г. и беше позиционирана като "приключение за оцеляване" с премиера през първата половина на 2025 г. за компютри и конзоли.

В доклада на Krafton за четвъртото тримесечие на 2023 г. проектът се нарича Subnautica 2 и вече е обявен за 2024 г. Това може да се отнася до началото на периода на ранен достъп, който имаше оригиналната игра. Освен това Krafton вече описва Subnautica 2 като "мултиплейърно продължение" с "модел на игрови услуги и повишена преиграваемост" с цел увеличаване на фенската база.

Krafton отбелязва, че Subnautica 2 ще включва както режим за един играч, така и възможност за изследване на "чисто нова извънземна планета" (става дума за "океански свят") в кооператив с поддръжка на до четирима души.

В документа се споменава, че Subnautica 2 ще зарадва със "зашеметяваща стилизирана графика" на Unreal Engine 5. Като се има предвид сравнително близкото издание, анонсът на Subnautica 2 със сигурност е съвсем близо.

Симулаторът на живота inZOI на Krafton, PvPvE шутърът Black Budget (кодово име) и мобилната версия на Dark and Darker също трябва да излязат през 2024 година.