Екшън-приключението с отворен свят Star Wars Outlaws стартира по-слабо от очакванията на Ubisoft, но продажбите на играта все още са неизвестни. Порталът Insider Gaming изясни тайната.

Журналистите от медията не успяха да разберат какви резултати е очаквала Ubisoft при старта на Star Wars Outlaws, но порталът разкри продажбите на играта за първия месец на пазара. Според информатори на изданието, близки до проекта, към 30 септември 2024 г. общите продажби на Star Wars Outlaws на всички целеви платформи възлизат на 1 милион копия.

За сравнение, резултатът на Assassin's Creed Mirage за първите три месеца след премиерата, ако вярваме на източниците на информатора на Insider Gaming Том Хендерсън, е много по-впечатляващ - 5 млн. бройки.

На фона на неубедителния старт на Star Wars Outlaws Ubisoft реши да отложи пускането на Assassin's Creed Shadows за 2025 г. и да се заеме сериозно с поправянето на самата игра. В петък Ubisoft обяви, че Star Wars Outlaws ще получи три актуализации наведнъж през следващите седмици с различни подобрения (включително стелт и бойна система). Пачовете ще бъдат пуснати на 3 октомври, 24 октомври и 21 ноември.

Star Wars Outlaws беше пусната на 30 август за компютри (Ubisoft Connect, EGS), PS5, Xbox Series X и S. Играта ще бъде пусната в продажба за Steam още на 21 ноември, като ще получи и първото си сюжетно допълнение - Wild Card.