За 17 години са издадени само две игри, базирани на свръхестествените филми на ужасите "Паранормална активност". Нито една от тях не е имала голям успех, но Paramount е решил да опита за трети път.

Разработчикът на The Mortuary Assistant Брайън Кларк, известен като DarkStone Digital, с подкрепата на DreadXP и Paramount Game Studios, обяви Paranormal Activity: Found Footage. Това е игра на ужасите в жанра "намерени кадри", в която случващите се събития са представени като кадри от намерени кадри на филмова или видеокамера. Съобщението беше придружено от кратък тийзър.

Обещани са разширения на света и митологията на "Паранормалното", както и усъвършенствана система, която регулира видовете и интензивността на страшните моменти в пътя на играчите в зависимост от техните действия. "Ако The Mortuary Assistant ви е звучала страшно, тогава се пригответе: взимаме опита от разработката на тази игра и го допълваме с по-отзивчива и плашеща система на ужасите. Ще бъде интензивно!" - уверява Кларк.

Той пише в своя микроблог, че след обявяването на Paranormal Activity: Found Footage е получил много насърчителни думи с ясното послание: "Не го прецаквайте".

Очаква се Paranormal Activity: Found Footage да бъде пусната през 2026 г. във версии за множество платформи (кои точно, не се уточнява). Новата игра е позиционирана като "една от най-страшните" в каталога на DreadXP.