Fulqrum Publishing и Byte Barrel Studios споделиха нови геймплей кадри и разкриха какво да очакваме от стартовата версия на Forgive Me Father 2 в Early Access. Продължението на играта ще се развива в един зловещ свят, вдъхновен от творчеството на Хауърд Лъвкрафт, където лудостта царува навсякъде. Играчите ще влязат в ролята на свещеника от Forgive Me Father, който се опитва да намери пътя към спасението.

Новият геймплей видеоклип за Forgive Me Father 2 е с продължителност 10 минути и показва преминаването през петото ниво на заглавието - Катедралата. Изтребването на ордите от луди сектанти е съпроводено от мрачен саундтрак. В началото на ранния достъп разработчиците на Forgive Me Father 2 обещават 10 различни локации: от разкъсани от войната окопи и призрачни вили до споменатата осквернена катедрала.

Освен Библията играчът ще има на разположение десет оръжия (нож, брадва, револвер, пистолет, пушка помпа и двуцевка, пушка, гранатомет, минохвъргачка и ракетомет), както и четири лудости (специални способности): "Устойчивост" - намалява щетите от враговете, като прави играча практически неуязвим; "Ускорение" - увеличава скоростта на стрелба и скоростта на презареждане; "Изсмукване на живот" - получените щети частично възстановяват здравето; "Мощ" - увеличава щетите, нанесени на враговете, но не и "безплатно".

Освен всичко друго е обявено, че "Прости ми, отче 2" ще има "разширена система за лудост", подобрени анимации, комиксов визуален стил и убийствен саундтрак. Сред поддържаните езици засега е посочен само английският. Forgive Me Father 2 Early Access ще бъде пусната за компютри (в Steam, Epic Games Store, GOG) на 19 октомври. В услугата на Valve преди деня на премиерата можете да изпробвате безплатно демо, включващо първите две нива.