Френският издател Don't Nod и разработчиците от датското студио PortaPlay представиха геймплей трейлър на трогателното си приключение Gerda: A Flame in Winter.

Събитията в "Gerda" ще се развият в датското село Тингъл, което по време на Втората световна война е окупирано от германските войски. Играчите в ролята на медицинската сестра Герда ще трябва да спасят близките си хора и да не се предават.

Геймърите трябва да управляват времето си разумно, да изследват населеното място и да събират информация, да избират на кого да се доверят и да влияят на взаимоотношенията с героите и на изхода от събитията чрез решения в диалога.

В Gerda: A Flame in Winter потребителите ще могат да проследяват напредъка в дневника на героинята. Там може да се намери информация за ресурсите, настоящите взаимоотношения и психическата енергия на Герда.

Gerda: A Flame in Winter ще бъде пусната в продажба на 1 септември тази година компютри и Nintendo Switch. Тя обещава всеобхватна история, множество финали и визуален стил, вдъхновен от творбите на датските импресионисти.