Горещоочакваният митологичен roguelike екшън Hades II на американското студио Supergiant Games (Transistor, Pyre, Hades) скоро ще попадне в ръцете на избрани геймъри, но не напълно - разработчиците отвориха входа за техническо тестване.

Обявено миналата есен заедно с отложеното издание, техническото тестване обещаваше достъп за ограничен брой играчи и сравнително малко съдържание. В ново съобщение разработчиците на Hades II поясняват, че версията за техническо тестване на играта ще включва първата голяма локация (аналог на Тартар от първата част), някои герои и друго съдържание от ранните етапи.

Можете да се запишете като доброволец за техническото тестване на Hades II, като използвате бутона "Request Access" (Заяви достъп) на страницата на играта в Steam. Поканите ще бъдат изпращани на вълни, когато бъдат установени и разрешени проблеми.

Тестването ще започне съвсем скоро и ще продължи по-малко от месец, но повече от седмица - ранният достъп до Hades II ще започне малко след края на тестването. Supergiant разкри и непълните системни изисквания за тази версия:

Минимални изисквания:

  • Операционна система: Windows 10 (64 bit);
  • Процесор: 2,4 GHz двуядрен;
  • Видео памет: 2 GB;
  • Оперативна памет: 4 GB;
  • Версия на DirectX: 12.

Авторите на Hades II наричат тестването ключова и последна стъпка преди началото на ранния достъп. Тестването ще разкрие техническите проблеми, пропуснати от екипа. Очаква се ранният достъп до Hades II да стартира до края на юни в Steam и Epic Games Store. Играчите в ролята на принцеса Мелиноа от подземния свят ще трябва да се изправят срещу титана на времето Кронос.