Студиото Certain Affinity, което осигурява техническата поддръжка на научнофантастичния шутър Halo Infinite, обяви, че съкращава 25 работни места. Решението е продиктувано от "забавянето на финансирането на големи нови проекти в цялата индустрия", както и от "нежеланието на външни инвеститори да финансират игри или компании за игри".

Макс Хоберман, главен изпълнителен директор на Certain Affinity, обясни в отделно изявление, че за първи път в 17-годишната история на компанията е трябвало да предприеме такава непопулярна мярка.

Certain Affinity от много години подпомага големи студия в разработването на Halo, Call of Duty, DOOM, Left 4 Dead и много други игри. Ръководството на компанията увери, че на всички съкратени служители ще бъдат изплатени полагащите им се бонуси и обезщетения.

През април 2022 г. изпълнителят успя да сключи споразумение за партньорство с 343 Industries и Microsoft. По това време ставаше дума за работа по "нещо голямо и ново" за франчайза Halo. През януари 2024 г. става ясно, че Certain Affinity работи по кралската битка в Halo Infinite - играта е отменена след тригодишна разработка.