It Takes Two, кооперативният приключенски платформър, създаден от Hazelight Studios и публикуван от Electronic Arts, продължава да изненадва с успеха си. Играта, която беше пусната през март 2021 г., вече е продала над 20 милиона копия в световен мащаб, като този резултат бе постигнат едва седем месеца след като играта достигна 16 милиона продажби през март 2024 година.

It Takes Two се отличава с уникалния си кооперативен геймплей, който изисква двама играчи да работят заедно, за да решават пъзели и преодоляват препятствия. Играта разказва историята на Коуди и Мей - двойка, която е на ръба на развода, но е принудена да работи заедно, след като са превърнати в кукли от магия. Играта предлага както локален, така и онлайн мултиплеър, като позволява на играчите да играят заедно дори и само с едно копие на играта.

Разработчиците от Hazelight Studios изразиха своята благодарност към феновете и играчите, като споделиха, че успехът на играта надминава техните очаквания. "Не можем да повярваме колко далеч стигнахме. Благодарим на всеки един от вас за това, че се насладихте на нашата игра и на приключението на Коуди и Мей" - заявиха те в съобщение.

It Takes Two беше отличена с множество награди, включително "Игра на годината" на The Game Awards през 2021 г. и "Най-добра мултиплеър игра" на BAFTA Games Awards. Играта получи високи оценки както от критиците, така и от играчите заради иновативния си геймплей, хумора и емоционалната история.

Играта е налична за PC, PlayStation и Xbox конзоли, като по-рано тази година бе пусната и версия за Nintendo Switch, което също допринесе за увеличаването на продажбите. В допълнение към тези платформи, Steam версията на играта вече не изисква инсталиране на EA App, което улеснява геймърите.