Затворническият сандбокс Prison Architect 2 на издателя Paradox Interactive и разработчиците от студиото Double Eleven беше обявен само преди месец, но вече стана жертва на отлагане на премиерата за по-късна дата.

Очакваше се Prison Architect 2 да бъде пусната на 26 март, но след "внимателно обмисляне" екипът реши да удължи разработката на играта с почти месец и половина - до 7 май.

Разработчиците отбелязват, че вече имат достатъчно увереност в Prison Architect 2, а допълнителното време ще позволи да се отстранят повече бъгове и да се оптимизира правилно играта за всички целеви платформи.

"Макар че запазването на първоначалната дата на пускане беше вариант, сметнахме, че допълнителното време е необходимо, за да гарантираме по-гладко изживяване на играта от първия ден", обясняват разработчиците.

Paradox вероятно не иска да се сблъсква отново с проблеми като при Cities: Skylines II. Стратегията за изграждане на градове умишлено беше пусната преди решаването на всички технически проблеми, които бяха отбелязани както от критиците, така и от геймърите при пускането ѝ на пазара. За да увеличат прозрачността на последните етапи от разработката, създателите на Prison Architect 2 обещават да проведат поредица от видеа. Предаванията им ще започнат през март - организационни подробности ще бъдат споделени по-късно.

Prison Architect 2 е създадена за компютри (в Steam), PS5, Xbox Series X и S. Тя обещава 3D, по-голям контрол върху затворниците, правилата и архитектурата, подобрения в изкуствения интелект и режим на кариера с нова карта на света.