Insider Gaming, позовавайки се на свои източници, твърди, че има две нови игри Far Cry в процес на разработка. Едната от тях е класическото продължение на поредицата, а другата ще бъде мултиплейър.

Подробности за проектите все още не са известни. Първоначално това трябваше да е една игра. Проектът е известен като Project Talisker и се ръководи от Дан Хей. Но след това той напусна и отиде в Blizzard Entertainment, беше решено играта да бъде разделена на две отделни фрагмента. Far Cry 7 вече носи кодовото име Project Blackbird, а мултиплейър играта е Project Maverick. И по двата проекта работят служители на Ubisoft Montreal.

Според източниците на Insider Gaming, проектът Maverick се е променял няколко пъти през изминалата година. В момента действието на играта се развива в Аляска и представлява шутър в борба за плячка. На изданието е предоставен и скрийншот на проекта, на който се виждат сандъци с плячка и зони за бягство.

Интересно е, че още през 2015 г. Ubisoft проведе проучване сред играчите за местоположението на следващата игра Far Cry. Един от вариантите беше Аляска, с акцент върху екстремното оцеляване в дивата природа.

За Far Cry 7 се знае много по-малко. Предварителната дата на пускането му е есента на 2025 година. Но издателят може да го отложи, ако е необходимо. Insider Gaming е потърсил Ubisoft за коментар относно изтичането на информация, на което издателят отговори: "Не коментираме слухове или спекулации."