войни". Star Wars: Dark Forces Remaster беше представена по време на церемонията по откриването на изложението gamescom 2023.

Датите на издаване не бяха разкрити, но Nightdive увери, че няма да ни се наложи да чакаме дълго. Беше разкрито, че Star Wars: Dark Forces Remaster ще бъде пусната в продажба на 28 февруари 2024 г. за компютри (в Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Ако изведнъж датата 28 февруари в съчетание със Star Wars: Dark Forces ви се стори позната, то това е по основателна причина: именно на този ден през 1995 година.

MS-DOS версията видя бял свят. По този начин ремастерът ще бъде пуснат точно 29 години след излизането на оригиналната игра. В историята наемникът Кайл Катарн се опитва да осуети плановете на Империята да създаде армия от мощни бойни дроиди и щурмоваци. Играта включва 14 големи нива, интерактивни среди, 10 оръжия и 20 вида противници.

Ремастърът използва енджина KEX, ще получи поддръжка за 4K, 120 кадъра в секунда, геймпадове, постижения, текстури с по-висока резолюция, подобрено осветление и рендиране. Разработката на преиздаването на Star Wars: Dark Forces се подпомага от модъра luciusDXL, един от авторите на The Force Engine. Ентусиастът предоставя на Nightdive технически съвети и част от кода.