Разработчиците от британското студио Revolution Software обявиха датата на излизане на обновената версия на класическия куест Broken Sword: The Shadow of the Templars от 1996 г. в блога на PlayStation.

Играта беше обявена миналото лято и се очакваше да излезе в началото на 2024 г., но разработката се забави. Сега е разкрито, че Broken Sword: Shadow of the Templars - Reforged ще бъде пусната в продажба на 19 септември 2024 г. за компютри (в Steam), PlayStation 5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Съобщението беше придружено от нов трейлър, който споделяме с вас.

Твърди се, че основната характеристика на Reforged е подобрената визуализация: "Изживейте магията на оригиналната игра с подобрена графика, която за първи път вдъхва живот на цветни пейзажи, детайлни герои и сложни локации в 4K."

Разработчиците обещават пребоядисани фонове, преработена анимация на спрайтове, по-високо качество на звука и "най-зашеметяващата версия на оригиналните приключения на Джордж и Нико в историята". В историята безстрашният американец Джордж Стобарт и френската журналистка Никол Колар се отправят на околосветско пътешествие: екзотични места, древни тайни и прикачена мрачна конспирация.

Ремастърът, както и оригиналната игра отпреди 27 години, обещава вълнуваща история, класически point-and-click геймплей, предизвикателни пъзели и напълно озвучени герои.