Apogee Entertainment, Nightdive Studios и New Blood Interactive разкриха точната дата на пускане на Rise of the Triad: Ludicrous Edition - ремастъра на култовия шутър Rise of the Triad от 1995 година. Съобщението беше придружено от експлозивен геймплей трейлър.

Припомняме, че Rise of the Triad: Ludicrous Edition беше преиздадена през септември миналата година и се очакваше да бъде пусната в началото на 2023 г., но по-късно срокът на пускане на заглавието беше променен на "скоро".

Сега беше разкрито, че Rise of the Triad: Ludicrous Edition ще бъде пусната на 31 юли за компютри в Steam и GOG, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Демонстрационна версия ще бъде налична в Steam от 19 до 26 юни като част от летния фестивал Games to Be.

В историята на играта геймърът като един от петимата членове на HUNT (High-Risk United Nations Taskforce) трябва да проникне на мистериозен и опасен остров, пълен с маниакални сектанти. Ludicrous Edition обещава оригинална кампания с уникално съдържание, нов епизод от историята, удобен редактор на нива, обновен интерфейс, работещ мултиплейър, поддръжка на 4K и 60 кадъра в секунда.