Новата игра Resident Evil Village се появи в края на миналата седмица в Steam, но за кратко започна да чупи различни рекорди. Заглавието се явява продължение на историята в Resident Evil 4 от популярния франчайз на Capcom.

Village внася редица нови елементи в поредицата. За първи път виждаме доста източноевропейски мотиви в историята. Заглавието записа най-добрия старт за игра от серията, като само за първите 24 часа в Steam са регистрирани 101 726 едновременно играещи. Това подобрява сериозно предишния рекорд, който бе записан при Resident Evil Remake със 74 277 регистрирани потребители в Steam и този от Resident Evil 3 Remake (60 293).

Тези новини само ще подобрят финансовите показатели на Capcom. Заедно с премиерата на играта компанията обяви, че има рекорден 12-месечен период за четвърта поредна година. Продажбите са нараснали с 16.8% до 95 млрд. йени (873 милиона щ. долара), а оперативните приходи са се увеличили с повече от 50% до 34.6 млрд. йени или близо 318 милиона щ. долара.

Зад този успех стоят основно игрите Resident Evil. Не са за подценяване обаче и другите заглавия на студиото като Monster Hunter: Rise. Нейните продажби до края на март тази година възлизат на четири милиона копия. Добри резултати записват и Monster Hunter: World, както и Devil May Cry 5 за настоящето конзолно поколение.