Полското студио Bloober Team, известно с римейка на култовата хорър игра Silent Hill 2, представи своя нов проект по време на презентацията Xbox Partner Preview. Cronos: The New Dawn е новият хорър за оцеляване, който ще пренесе играчите в постапокалиптичен свят, където бъдещето и миналото се преплитат по неочакван начин.

Сюжетът на играта ни пренася в Полша през 80-те години, след катастрофално събитие, наречено Перемена, което променя света завинаги. Главният герой, наричан Странник, работи за мистериозния "Съюз" и трябва да открива важни личности, оцелели по време на катаклизма, и да ги пренася в бъдещето. Играта комбинира ретрофутуристична естетика с източноевропейски брутализъм и създава уникална атмосфера, изпълнена с напрежение и загадки.

Играчите ще трябва да се справят с аномалии и паранормални заплахи, докато използват рефлексите и тактическите си умения в динамичната бойна система. Специално внимание е отделено на визуалния стил и дизайн, който обещава да предложи не само естетическо удоволствие, но и иновативни механики.

Очаква се Cronos: The New Dawn да излезе през 2025 г. за PC и конзоли, включително PS5 и Xbox Series X. Играта е придружена от триминутен трейлър, който показва няколко секунди от геймплея в края, давайки представа за ретрофутуристичния свят, в който играчите ще бъдат потопени.