Порталът TheGamer забеляза, че в услугата за цифрова дистрибуция Steam се появи страницата за PUNT - ретрофутуристична пъзел игра от мода Portal. В историята ѝ американската компания Harmonics изобретява E.M.M.A. (The Environmental Mass Manipulation Apparatus), който позволява да се контролира гравитацията.

На 1 януари 2000 г. играчите влизат в ролята на лейтенанта от BBC USA Даниел Текаши, който пристига в централата на Harmonics, за да тества E.M.M.A. Използвайки устройството, героят трябва да изпълни серия от пъзел тестове. С негова помощ можете да хващате и хвърляте предмети, да променяте гравитацията им и да ги "замразявате" във въздуха. Изстрелвайки се, героят може лесно да полети към тавана - това също ще му е от полза при решаването на пъзели.

Създателите на PUNT от американската компания LunchHouse Software обещават ретрофутуристичен свят (2000 г. в очите на 70-те години на миналия век), 4-часова сюжетна кампания и поддръжка на Steam Workshop скоро след излизането на заглавието.

От 2015 г. насам PUNT претърпя няколко рестарта и се прероди от модификация на Portal в самостоятелен комерсиален продукт. Настоящата итерация се изгражда от LunchHouse Software от зимата на 2019 г. въз основа на предишни разработки.

Очаква се PUNT да бъде пусната през тази година в Steam. Страницата на Valve предоставя приблизителни системни изисквания и почти двуминутното геймплейно видео, което споделяме с вас.