Притежаваното от Sony калифорнийско студио Naughty Dog (създало поредицата Uncharted и The Last of Us) все още не е обявило следващата си голяма игра, но поне на думи тя звучи изключително впечатляващо.

Съизпълнителният директор на Naughty Dog и режисьор на The Last of Us Part II Нийл Друкман заяви в интервю за уебсайта на Sony, че е имал време да работи по няколко мечтани игри, но все още се вълнува от следващия проект на студиото.

"Имах щастието да работя по няколко мечтани проекта и в момента се вълнувам от най-новия ни проект - може би дори най-вълнуващия", коментира Друкман.

В интервюто той разказа и за амбициите си по отношение на проекта. Според разработчика успехът на поредицата The Last of Us е подчертал, че игрите могат да предоставят богато и атмосферно изживяване, както и да завладеят широка аудитория.

"Нямаме търпение да видим какъв отзвук ще получи тази нова игра, особено на фона на успеха на телевизионния сериал The Last of Us, защото тя има потенциала да преобърне установените представи за геймплей", позволи си Друкман.

По-рано той заяви, че новата игра на Naughty Dog ще прилича повече на поредицата, отколкото на други произведения на студиото. Освен това проектът ще бъде белязан от силен акцент върху разказа чрез околната среда. Друкман ръководи създаването на новата игра през юни 2022 г., а през февруари 2024 г. потвърди плановете на Naughty Dog за The Last of Us Part III. Известно е също, че студиото се труди над "повече от една" амбициозна игра за един играч.