Японският издател и разработчик Capcom продължава да се радва на огромния успех на римейка на Resident Evil 4 - една от най-култовите игри в историята на жанра екшън-ужаси. От пускането си през март 2023 г., играта успя да постигне забележителни резултати по отношение на продажбите, като общият брой на продадените копия вече надхвърли 8 милиона.

Последният път, когато Capcom актуализира информацията за продажбите на играта, беше в края на юни, когато бяха продадени 7,6 милиона копия. С новия успех, Resident Evil 4 затвърждава позицията си като една от най-успешните игри на Capcom, като продължава да привлича както нови, така и дългогодишни фенове на поредицата.

Римейкът на Resident Evil 4 пресъздава оригиналната игра от 2005 г., но с модерни графики, подобрена механика и нови елементи на геймплея. Играчите отново се потапят в ролята на Леон С. Кенеди, който трябва да спаси дъщерята на американския президент, като се сблъсква с ужасяващи врагове и смъртоносни капани.

Capcom също така пусна допълнителни съдържания за играта, включително режим "Наемници", добавката "Отделни пътища" и VR режим, който добавя ново измерение на ужаса за играчите, които използват виртуална реалност. Resident Evil 4 получи високи оценки както от критиците, така и от играчите заради невероятната си визия, добре проектираните нива и напрегнатата атмосфера.

Играта е налична за PC, PlayStation и Xbox конзоли, като се очаква да се появи и на платформите на Apple по-късно тази година. В допълнение към успеха на Resident Evil 4, Capcom вече работи по следващото продължение на франчайза, което феновете очакват с нетърпение.