Римейкът на култовата хорър игра Silent Hill 2 от Bloober Team все още няма дата за своята премиера, но според генералния мениджър на полското студио Пьотр Бабиено римейкът е по-близо от всякога до завършване. Римейкът на Silent Hill 2 беше потвърден през октомври 2022 година. Оттогава играта не е показвана, но ден след обявяването Бабиено заяви, че проектът се разработва от около три години и вече е достигнал един от финалните си етапи.

"Технически Silent Hill 2 вече е завършен. Това не означава, че играта е готова, но сме близо" - посочи Бабиено в скорошен разговор с PAP Business.

Междувременно датата на излизане на римейка не се определя от Bloober, а от собственика на франчайза Konami. Римейкът на Silent Hill 2 обещава графика на Unreal Engine 5 (с използване на технологиите Nanite и Lumen), преработка на бойната система и някои скриптирани сцени, камера над рамото и липса на зареждащи екрани. Silent Hill 2 се създава за компютри Steam и PS5 с участието на художника Масахиро Ито и композитора Акира Ямаока. Bloober се надява да продаде "поне няколко милиона копия" от римейка.