Една от най-интересните игри в последните години, завладяла сърцата както на играещите на компютър, така и на тези, ползващи конзоли - Rocket League - ще се появи и за мобилен телефон. Това се случва, след като създателите на заглавието от Psyonix го направиха безплатно през миналата година. В своя вариант за Android и iOS тя ще се нарича Sideswipe и ще може да се играе в двуизмерна перспектива.

За да работи коректно играта, ще има по-малък максимален брой играчи. Те ще могат да играят един срещу един или най-много двама срещу двама, а времетраенето на една среща ще бъде намалено до две минути. Във всички останали отношения обаче играта ще е същата и ще носи духа на Rocket League.

Налични ще са добре познатите режими на геймърите Soccar и Hoops. Разработчиците на играта разказват, че са имали сериозно предизвикателство най-вече с контролите, които са доста сложни във версията за компютър и конзола. Заради тях е променена и перспективата, а не толкова заради графичните изисквания, въпреки че и те имат сериозно значение.

За момента в Австралия и Нова Зеландия се провеждат тестове между играчи с Android устройства, а по-късно през годината заглавието ще се появи и за iOS устройства.