Избрани играчи на Grand Theft Auto Online получиха анкета от Rockstar Games, от която можете да научите за плановете на компанията за развитие на играта. Разработчиците обмислят да добавят функция за бърз ход в духа на Red Dead Online и да осигурят безплатен достъп до своите игри.

Според потребителя на Twitter Tez2, проучването предлага в играта долари GTA като награда за отговорите, получени само абонати на услугата GTA +, които имат достъп до ексклузивни отстъпки, допълнителна виртуална валута и различни бонуси. Разработчиците са попитали кои функции играчите използват най-често и кои най-рядко и колко голямо е търсенето на "незабавно безплатно пътуване из Лос Сантос и Блейн Каунти". В него се споменава и услуга с безплатен достъп до "класически игри на Rockstar" (очевидно по подобие на Xbox Game Pass и EA Play).

Геймърите смятат, че създателите ще тестват функцията за бързо движение, преди да я въведат в Grand Theft Auto VI. Феновете са изчислили, че новата част ще има един път и половина по-голяма карта от петата част (макар и предимно за сметка на водна територия с малки острови).

За разлика от Red Dead Redemption 2 и Red Dead Online, където играчите могат бързо да стигнат до мястото, където трябва, срещу такса в играта, в Grand Theft Auto Online няма достъпни начини за ускоряване. Има само няколко евтини варианта - като подводницата Orca, хеликоптер (за изпълнителни директори) или яхта. И въпреки че играта предлага широка гама от сухопътни, въздушни и водни превозни средства, някои потребители биха искали да видят тази функция в играта.

Не всички обаче са доволни от това нововъведение. Потребителите предполагат, че бързото пътуване ще бъде привилегия за абонатите на GTA+. В този случай те ще могат да печелят GTA долари много по-бързо от средния играч.

По-рано този месец главният изпълнителен директор на Take-Two Interactive Щраус Зелник заяви, че голямото изтичане на информация през септември няма да повлияе на разработването на Grand Theft Auto VI. По това време беше публикуван и финансов отчет, в който Rockstar Games разкри 385 милиона продадени копия на всички игри от серията Grand Theft Auto, от които 170 милиона бройки се падат на петата част. Grand Theft Auto Online стартира на 1 октомври 2013 г., две седмици след излизането на Grand Theft Auto V.