Studio Watt обяви пускането на екшън платформъра One Day More в My.Games Store. Това е "художествена игра" за момиче, чието хоби не се споделя от родителите ѝ. Проектът ще бъде пуснат и в Steam на по-късна дата. По-рано геймърите можеха да видят One Day More на DevGAMM 2021.

Както я описват разработчиците на One Day More, играта е "визуално приключение" на момиче на име Хана. Тя е запалена по музиката, но родителите ѝ смятат, че хобито ѝ е несериозно, и дори категорично се противопоставят. Героинята има само един ден, за да докаже на всички, че си заслужава да следва мечтите си.

"За нас е важно да разказваме истории, които са интересни и близки до всеки. Проблемите на Хана са познати на всички нас. Всички понякога се съмняваме в собствените си сили и решения, спорим с родителите си и се караме с приятелите си. Но винаги си заслужава да положите усилия, за да ги осъществите! В играта ще видите как преживяванията и настроенията на героинята влияят върху развитието на историята и заобикалящата я среда. Светлият свят се превръща в мрачен и недружелюбен, когато Хана губи увереността си и подкрепата на приятелите си" - разказват от Watt Studio.

Действието в играта се развива във въображаем свят, а Хана кара скейтборд и решава пространствени пъзели, за да преодолее преживяванията си. Освен това, както уточниха разработчиците, ако извършите всички добри дела и съберете всички постижения, историята ще се разгърне в пълния си блясък. Издаването на One Day More за конзола все още не е обсъждано.