По време на изслушването по делото срещу Федералната търговска комисия (ФТК) на САЩ главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър избегна въпроса за статута на The Elder Scrolls VI, но наскоро публикуваните съдебни документи на компанията предоставят конкретна информация по този въпрос. По време на свидетелските показания Спенсър отказа да потвърди ексклузивността на The Elder Scrolls VI, позовавайки се на отдалечеността на пускането на играта - поне пет години.

Според ръководителя пускането на играта е толкова далеч, че не е ясно какви платформи ще бъдат актуални тогава. Съдейки по документите, публикувани миналия петък, 15 септември, The Elder Scrolls VI ще бъде пуснат не по-рано от 2026 г. само на компютри и конзолите Xbox. Microsoft предостави подобна информация за принадлежността на играта към платформата на FTC през есента на миналата година.

В графата "Изявление на Microsoft за ексклузивност" за The Elder Scrolls VI има цитат от Спенсър от интервю за списание GQ през ноември 2021 г.: "В рамките на Xbox искам да можем да дадем пълния пакет от това, което имаме. И това включва The Elder Scrolls VI." The Elder Scrolls VI беше официално потвърдена на изложението E3 2018. Оттогава проектът не беше удостоен с нито един нов трейлър, а Starfield най-накрая излезе от предварителната подготовка за издаване: играта е в ранна разработка и не се планира да бъде показана скоро.