Създателите на една от най-новите версии на класическата игра с престрелка - Battlefield 2042 - студиото DICE разкриха интересни новини около проекта в специален видеоклип. Разработчиците споделят какви промени и подобрения ще има в играта в близко бъдеще и по-специално по време на първия сезон на съдържанието.

Екипът се фокусира върху отстраняването на основните проблеми в Battlefield 2042 до този момент. Фокус върху работата са картите в играта и създаването им по възможно най-достоверен и близък до реалния свят начин.

Разработчиците планират да оптимизират анимацията, външния вид и гласовите възможности на героите. Освен това сред обещанията им са да се въведат по-дискретни елементи за персонализиране, както и да продължи работата върху баланса и производителността. 

Що се отнася до режимите - планирано е броят на участниците в мултиплеъра да бъде намален от 128 на 64, а в основните режими с началото на първия сезон ще се завърне и по-бързо развиващия се режим "нападение", в който ще има 32 играчи.

Накрая на клипа, който споделяме с вас, разработчиците обявяват и края на активната поддръжка на режима Hazard Zonе. Според тях той не е бил достатъчно популярен. Вариантът за игра няма да бъде премахван от играта, но няма и да бъде развиван повече.

Първата сезонна актуализация на Battlefield 2042 ще донесе допълнителна карта, още един специалист, нови оръжия и джаджи, Battle Pass, както и редица подобрения, поправки и пачове. Заглавието беше пуснато през ноември 2021 г. за персонални компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S. При пускането си на пазара шутърът беше подложен на критики заради многобройните технически проблеми и липсващите функции от предишните части.