Тактическата стратегическа игра Commandos: Origins на разработчиците от германското студио Claymore Game Studios тихо се промъкна в презентацията на IGN x ID@Xbox Digital Showcase, която се проведе на 29 април, с нов трейлър и обявление.

В началото на март създателите на Commandos: Origins отвориха записването за тайна операция "Тестване" - избрани доброволци бяха поканени да участват в затворената "алфа", която се проведе по-рано през април.

Трейлърът на играта Commandos: Origins, дебютирал в IGN x ID@Xbox Digital Showcase, показва кадри от алфа версията на играта. Разработчиците показаха откъси от няколко мисии и управлението с геймпад.

Както стана известно, играчите ще имат още една възможност да изпробват Commandos: Origins - в рамките на IGN x ID@Xbox Digital Showcase беше обявена затворена "бета", която ще започне следващото лято.

Заедно с обявяването беше възобновена регистрацията за тестване на Commandos: Origins, но само до вечерта на 1 май (формулярът ще бъде затворен в 20:00 ч. българско време). Не е необходимо да кандидатствате за втори път (ако сте го направили през март).

Commandos: Origins е предистория на основната поредица. Играта ще ви изпрати във времената, когато зелената барета Джак О'Хара и петима негови другари са създали отряд, който е изпълнявал най-трудните задачи, които са надхвърляли всички останали.

Commandos: Origins ще бъде пусната през 2024 г. за компютри (в Steam и Microsoft Store), PlayStation 5, Xbox Series X, S и Game Pass. Обещани са повече от 10 мисии, локален и онлайн кооп за двама.