Както беше обещано, на 6 декември издателството Deep Silver и студиото за разработчици Dambuster организираха презентация Dead Island 2 Showcase, на която показаха няколко нови видеоклипа от зомби екшъна Dead Island 2.

Действието в играта ще се развива в Лос Анджелис, обхванат от зомби вирус. Шестима герои, заразени, но имунизирани срещу патогена, ще трябва да стигнат до истината за епидемията и да "обуздаят зомбитата в себе си".

Четириминутният геймплей трейлър на Dead Island 2 разкрива основните характеристики на играта, включително усъвършенствана система за разчленяване, разнообразни оръжия и зомби режим.

Част от трейлъра на играта и звездата на видеото, което споделяме с вас е Alexa Game Control на Amazon, която ще ви позволи да извършвате действия в играта със собствения си глас. Управлението на героя в Dead Island 2 с глас не е достъпно навсякъде: функцията ще бъде налична само за версиите за компютри и Xbox в САЩ, Канада и Обединеното кралство. Системата разпознава само английския език.

В последния публикуван видеоклип се припомнят предимствата на предварителната поръчка на Dead Island 2, представя се съдържанието на колекционерското издание на дребно Hell-A и 22-сантиметровата премиум фигурка на оцелялата в играта Ейми.

Очаква се Dead Island 2 да излезе на 28 април 2023 г. за компютри в EGS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Разработчиците обещават комбинация от ужаси и черен хумор, персонализирани герои и кооператив за трима.