Разработчиците от Arrowhead Game Studios разкриха, че възнамеряват да разширят персонала на студиото си, за да направят актуализациите на съдържанието за успешния кооперативен шутър Helldivers 2 по-големи. Въпреки това PvP режим в играта "никога" няма да се появи, и то по основателна причина.

"Поради успеха на Helldivers 2 планираме да започнем да търсим страхотни нови разработчици, които да ни помогнат да ускорим актуализациите и да ги направим по-интензивни", написа в Twitter ръководителят на студиото и творчески ръководител Йохан Пилестедт. Скоро ще публикуваме обяви за работа, но ако сте старши професионалист, винаги има място за вас. Регистрирайте се, за да се присъедините към редиците на Arrowhead Game Studios още днес".

Как точно ще бъде разработен шутърът, разработчиците все още не съобщават. Заради проблематичния старт екипът реши да хвърли всичките си усилия в решаването на техническите проблеми - вече са издадени четири пача с подобрения в стабилността, системата за избор на играчи и сървърната част, както и поправки на бъгове и сривове. Освен това авторите са увеличили максималния капацитет на сървърите, но отбелязват, че това "все още не е достатъчно", за да се справят с наплива от желаещи геймъри. По-рано Пилестедт увери, че създателите са "обсебени от идеята да направят Helldivers 2 най-добрата кооперативна игра на всички времена".

Така или иначе, нито една от бъдещите актуализации няма да донесе PvP режим. "Никога няма да добавим PvP режим", обеща изпълнителният директор. - Това решение се дължи на желанието ни да намалим токсичността на нашата общност. Искаме играчите да бъдат в забавна, приятелска среда, в която всички се бият на една и съща страна."

"Не се страхуваме от въвеждането на PvP", отговори Пилестедт на един от възразяващите потребители. - Просто не искаме да се сблъскваме с токсичното поведение на геймърите, което е естествено за този режим. Съществуват много игри, които разполагат с PvP компонент. Ние правим игри за тези, които искат да преодоляват предизвикателства с приятели, но в PvE формат. ".

Helldivers 2 излезе на 8 февруари за компютри (Steam) и PlayStation 5. Продажбите на шутъра надхвърлиха 1 милион копия през първите три дни. В магазина на Valve играта събра най-високите приходи за седмицата, а броят на едновременно играещите потребители продължава да расте (вчера цифрата надхвърли границата от 200 хил. души). Рейтингът на платформата, базиран на 41 хил. ревюта, е 78%.