Издателите Dotemu и разработчиците от френското студио Triskell Interactive разкриха точната дата на излизане на градската стратегия Pharaoh: A New Era - римейк на култовата игра Pharaoh от 1999 г.

Играта беше обявена през август 2020 г. Превъплъщението трябваше да излезе през 2021 г., но премиерата първо беше отложена за 2022 г., а преди няколко месеца - за първото тримесечие на 2023 г.

Както стана известно, Pharaoh: A New Era ще бъде пусната в продажба на 15 февруари тази година ексклузивно за компютри в Steam и GOG. Обещаният редактор на карти се отлага - той ще бъде добавен към играта след първоначалното ѝ пускане.

Pharaoh: A New Era ще предложи кампания с 53 мисии, "стотици часове" геймплей, безплатен режим на конструиране, съдържание от добавката Cleopatra: Queen of the Nile, преработени графики, подобрени механики и интерфейс.

Действието в оригиналните игри Pharaoh и Pharaoh: A New Era се развива в Древен Египет. Играчите в ролята на фараон ще строят и развиват град на Нил, като изграждат исторически паметници, храмове и гробници.