Разработчиците на ролевата уестърн игра Weird West от WolfEye Studios, основана от съоснователя на Arkane Рафаел Колантонио, са се заели със задачата да създадат нова игра - по време на конференцията GDC 2024 се появиха първите подробности за проекта. 

В публикация от 19 март Колантонио разкри, че той и изпълнителният продуцент на WolfEye Studios Джулиън Роби ще представят новата игра на студиото на издателите на GDC 2024. На публикувана снимка, зад двамата разработчици може да се различи концептуалното изкуство на предстоящото забавление. Ако се съди по надписа в долния ляв ъгъл на илюстрацията, става дума за ретрофутуристична ролева игра.

В Twitter от 20 март Колантонио показа снимка от офиса на WolfEye Studios в Остин, на която се вижда как служителите обмислят механиката на новата игра. На изображението може да се забележи друг детайл от ретрофутуристичната ролева игра на WolfEye Studios. Ако вярваме на надписа върху дъската пред разработчиците, геймърите ще гледат събитията в предстоящия проект през камера от първо лице.

През май миналата година стана известно, че WolfEye Studios подготвя следващия си проект. Разработката е подкрепена от фондация Galaxy Interactive, а играта ще бъде "по-амбициозна" от предишната.

Дебютната игра на WolfEye Studios, Weird West, беше пусната през март 2022 г. за PC, PS4 и Xbox One. Проектът получи между 73% и 81% в Metacritic и спечели "предимно положителни" отзиви в Steam (оценка 77%).