Себастиен Бернард, водещият разработчик и дизайнер на хитовта инди игра Dead Cells, обяви, че представя на пазара ново заглавие. Играта му ще накара геймърите да се борят с пожари, да решават мистерии и да спасяват котки.

Играещият влиза в ролята на пожарникар в новата 2D екшън-приключенска игра, озаглавена Nuclear Blaze. Всичко започва с човек, който получава въздух в тайно военно съоръжение, което изведнъж избухва в пламъци по неизвестни причини.

Пожарникарят трябва да се съобразява с поведението на огъня, както и със странични ефекти като течения, които променят посоката му, предмети, които експлодират и задънени коридори. Целта на героя и да спаси всички, включително котките в бункера.

Бернард е разработил Nuclear Blaze чрез собствената си компания, наречена Deepnight Games. В уебсайта на разработчика той се описва като "бивш сътрудник" на Motion Twin. Това е студиото зад Dead Cells. Той също така заявява, че иска да създаде игра, на която неговото 3-годишно дете би могло да играе. Поради това заглавието има "режим за деца" с по-опростен дизайн, правила и геймплей.