На 2 декември The Callisto Protocol беше пусната за компютри, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S и Xbox One. Премиерата на играта беше съпроводено със значителни проблеми на компютър, в резултат на което рейтингът на играта в Steam падна до "предимно отрицателен". Ръководителят на студиото Striking Distance обаче вече пусна първата актуализация, както и един не особено ласкав коментар за ситуацията.

Ръководителят на студиото и директор на играта The Callisto Protocol Глен Скофийлд разкри в Twitter, че първата актуализация с поправки в играта вече е пусната. Според него файлът за пускане на пазара е включвала грешни файлове: "Просто грешка, която се дължи на нечие бързане."

В друга публикация той обяснява, че това се случва в деня на издаването. "Повярвайте ми, аз също не съм щастлив от това" - добави той. Освен това, продължава Скофийлд, това е първата конзолна игра за един играч на Krafton, а самото студио работи по начина, по който се работи в стартираща компания.

След пускането на актуализацията ситуацията с класирането в Steam се подобри. Сега 53% от 11 666 прегледа са положителни. Междувременно версията на играта за Xbox все още е засегната от проблеми с производителността, както и от липсата на трасиране на лъчи - разработчиците все още не са обявили срокове за тези поправки.