Naughty Dog, създателите на изключително успешни заглавия като Uncharted и The Last of Us, отдавна обявиха, че работят по първата си мултиплеър игра. Мнозина геймъри съзират в това заплаха за бъдещето на типичните сингълплеър игри. Верни на тенденцията от последните години, повечето заглавия да бъдат свързани в мрежа, където се съревновават играчи от цял свят, разработчиците изглежда гледат именно в тази посока.

От студиото обаче побързаха да направят изявление, което гласи, че компанията не променя по никакъв начин своята политика. Един от президентите на Naughty Dog - Ивън Уелс - споделя, че интересните преживявания, които могат да се играят без връзка с мрежата, са част от ДНК-то на студиото. Такива ще има със сигурност и занапред.

Единичните истории ще продължат да са част от плановете на Naughty Dog за нови заглавия, а мултиплеър играта ще е по-скоро изключение, твърди Уелс. Специално за нея компанията публикува обява за работа, която гласи, че търси разработчици за "първата самостоятелна мултиплеърна игра на студиото".