Capcom разпространи официално минималните системни изисквания за Resident Evil 8 за персонален компютър. Заглавието вече има обявени версии за старите Xbox конзоли, както и за новото поколение PlayStation 5. Това подсказва, че играта ще се появи едновременно за всички платформи.

Вижте как ще изглежда Resident Evil 8 >> >> >>

Добра новина е, че Resident Evil 8 ще може да се играе и на по-стари компютри с 64-битов процесор и операционна система. Към процесорите изискването е да са поне Intel Core i5-7500 или AMD Ryzen 3 1200. Геймърите трябва да имат най-малко GeForce GTX 1050 Ti с 4GB памет или Radeon RX 560 с 4GB памет и 8 GB RAM.

И ако това ще ви позволи минималните изисквания за играта, то за да ѝ се насладите напълно с включен "рей-трейсинг" трябва да имате поне Geforce RTX 2060 или Radeon RX 6700 XT. Интересен е подходът на Capcom, които разясняват, че играта използва DirectX 12. Те са направили заглавието така, че да работи на широк кръг машини и определено да може да донесе наслада и на хората с по-стари компютри и конзоли.

Съдейки по демото за PlayStation 5, играта ще може да работи в 4К резолюция при 60 кадъра в секунда, както и с рей-трейсинг. По случай 25 годишнината на цялата поредица, новата Resident Evil Village ще дебютира за PlayStation 5, Xbox Series X | S, PS4, Xbox One и PC на 7 май 2021 година.