Nintendo обяви датата за следващата си презентация Nintendo Direct. На събитието ще бъдат представени игри за Nintendo Switch, които ще бъдат пуснати през втората половина на 2024 г. Можете да проследите излъчването онлайн на 18 юни от 17:00 ч. българско време.

Презентацията ще продължи около 40 минути и ще се фокусира върху новите игри за конзолата Nintendo Switch. За никого не е тайна, че компанията се готви да пусне наследник на Switch. Въпреки това Switch 2 няма да бъде споменат в предстоящото събитие, което Nintendo обяви предварително.

"Присъединете се към нас за онлайн излъчването на Nintendo Direct за игрите за Nintendo Switch, които ще се появят през втората половина на 2024 г.! По време на тази презентация няма да бъде споменат наследникът на Nintendo Switch", заяви Nintendo в публикация в социалната мрежа X.

Що се отнася до игрите, в публикацията на Nintendo не се уточнява за кои проекти ще се говори. Феновете таят надежда за нова демонстрация на амбициозната екшън-платформа Hollow Knight: Silksong - играта не е виждана публично от повече от две години. Освен това на изложението се очаква премиера на преиздаването на Beyond Good and Evil с подзаглавие 20th Anniversary Edition.