Добри дни идват за всички, желаещи да се сдобият с PlayStation 5. По думите на изпълнителния директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън предлагането на конзолата се увеличава осезаемо с всеки изминал месец.

Прогнозите му са, че всичко ще се подобри чувствително скоро, а производството вече е увеличено. Въпреки че директорът признава недостига на PS5, той твърди, че това съвсем скоро ще се промени.

Сред причините за забавянето Джим Райън посочи пандемията от Covid-19, направила доставките по-сложни, особено на пазара за полупроводници. Разпространението изцяло онлайн също е оказало влияние, но за липсата на достатъчно конзоли на пазара основната причина след по-бавното производство е огромният интерес.

Той е повод за радост и от Sony правят всичко възможно да го задоволят час по-скоро. От тази седмица започват мащабни доставки във Великобритания, а в следващите седмици ще има още много подобни кампании в цяла Европа, вероятно и в България. До края на декември PlayStation 5 вече продаде 4,5 милиона бройки, което е повече отколкото постигна PS4 през 2013 година.