Sony пуска ремастерирана версия на Horizon Zero Dawn. Компанията обяви новината по време на събитието си State of Play във вторник и съобщи, че играта ще бъде достъпна за PlayStation 5 и PC от 31 октомври, с "зашеметяващи нови визуални ефекти и подобрени функции".

Слуховете за евентуален ремастeр на Horizon Zero Dawn се появиха за първи път през 2022 г., но миналата седмица няколко медии забелязаха рейтинг от ESRB за ремастера на PS5 и PC. Това донякъде е странно, защото графиката на оригиналната игра продължава да изглежда доста добре.

Horizon Zero Dawn дебютира през 2017 г. Играта ви поставя в ролята на Алой, ловец, който живее в постапокалиптичен свят, завладян от механични създания. Историята е доста оригинална и емоционална, а екшънът - на високо ниво.

Sony пусна Horizon Zero Dawn за PC през 2020 г. и по-късно издаде актуализация за PS5 през 2021 г., която отключва 60 кадъра в секунда. Очаква се ремастерираната версия да изглежда още по-добре на PS5 Pro, която излиза през ноември.

Ако вече имате играта на PlayStation или PC, то ще може да надградите към ремастерираната версия за $9.99. В противен случай, тя ще струва $49.99.