В интервю за френския блогър Жулиен Чизе президентът на PlayStation Studios Хермен Хулст разясни условията за пренасяне на игри от конзоли PlayStation на компютри.

Припомняме, че пред официалния PlayStation Blog миналата година Хулст увери, че ексклузивите за PlayStation ще продължат да излизат за компютри със забележимо закъснение спрямо дебюта им за конзолата.

Сега стана ясно, че периодът на забавяне на ексклузивните игри за PlayStation, които ще се появят на компютри, ще бъде "поне една година". Единственото изключение от това правило, според Хулст, ще бъдат заглавията, при които разчитат основно на мрежова игра.

"Този тип заглавия са малко по-различни по своята същност, защото трябва да имате силна основа и силно участие от самото начало. Ето защо ще пуснем игрите си от този тип едновременно за компютри и PlayStation" - посочва Хюлст.

Предстоящите ексклузивни игри за PlayStation за компютри са колекцията Uncharted: Legacy of Thieves (19 октомври) и платформърът Sackboy: A Big Adventure (27 октомври). Очаква се компютърната версия да получи и шутъра Returnal.