Още с премиерата си, конзолата на Sony PlayStation 5 се сблъска с проблеми в производството. Недостигът не само на чипове, но и на редица хардуерни компоненти, направи така, че в световен мащаб се почувства липса от устройства. След премиерата на конзолата не всеки геймър можеше да се сдобие с нея.

Едно от решенията на този проблем бе нова версия на конзолата, която се появи това лято. Тя изглежда по същия начин и само в името и има добавено CFI-1100. Интересно бе да се види какви разлики има в преработения модел.

Според анализи на хардуерни специалисти, които са разглобили конзолата, големи разлики всъщност отсъстват. Има някои промени в радиаторите, но като цяло специалистите откриват, че няма значима разлика между старите и новите PS5. Единствено охлаждането на новия вариант е по-сложно от това на предишното, но с него може би са отстранени някои несъвършенства.

Не се забелязват и проблеми при инсталирането на новия ъпдейт от Sony, нещо което притесняваше редица геймъри. CFI-1100 работи толкова добре колкото старата, така че не е необходимо да се издирва някой от първоначалните варианти на модела. Заключението на специалистите е, че за крайния потребител няма никаква разлика коя конзола ще избере.