На 24 ноември излиза специалното издание на Imperator: Rome - Premium Edition. То отново събира създателите от Paradox Interactive и Koch Media и предоставя на геймърите интересно историческо пътешествие.

Imperator: Rome е една от най-успешните стратегии. Действието в нея се развива по време на основаването на Римската империя. В новата ѝ версия отново ще трябва да управлявате империята, да водите битки и да организирате различни дейности.

Геймърите ще могат да се вживеят в Александър, Ханибал или Цезар. В играта има редица реални исторически личности, така че почитателите на този жанр ще са доволни. Графиката е осъвременена и всичко, по думите на създателите на заглавието, ще изглежда много по-добре. В играта ще има множество различни герои - на практика повторение на цялото население на древен Рим - граждани, роби, патриции и т.н.

Сред интересните неща са и новите елементи при всяка битка, в която всяка една армия има различен стил. Не малко нововъведения има и в икономическият елемент, както и този в управлението на единиците.

В пакета, който ще видим през следващия месец, можем да видим всички DLC-та, появили се до сега: Deluxe Edition Upgrade pack, The Punic Wars DLC, Magna Graecia DLC и Epirus DLC.