До датата на излизане на римейка на Dead Space остават само няколко дни. Както обикновено се случва малко преди премиерата, информацията за списъка с постиженията в преосмислянето на космическия хорър вече си проправи път в мрежата. Възможни са допълнителни спойлери.

Разработчиците от студиото Motive, което принадлежи на Electronic Arts, не се притесниха да разкажат за промените в римейка в сравнение с оригиналната игра, но поне едно важно нововъведение остана недоизказано.

Говорим за алтернативния финал, който дава на играчите сребърен трофей Reunion. В първия Dead Space нямаше нищо подобно, така че естеството и условията за постигане на втория финал остават загадка.

Иначе списъкът не е претърпял значителни промени в сравнение с оригиналния Dead Space, но се е отървал от проблемния трофей "Не се отпускай, хлапе", който включваше спечелване на дуел с оръжие с поне 50% щит в резерв.

Dead Space ще бъде пуснат на 27 януари 2023 г. за компютри в Steam, EA App и EGS, PS5, Xbox Series X и S. Междувременно в мрежата се появиха кадри с няколко часа от римейка на френски език - клиповете се изтриват активно, но все още могат да бъдат намерени в социалните мрежи.