Миналата седмица се появи информация в японския канал на Bloomberg, според която едно от гейм студията в този край на света е близо до продажба. Става въпрос за Square Enix, които според различни слухове от редица медии са били близо до сделка с Microsoft, Sony или друга голяма корпорации.

Компанията е най-известна със своите Final Fantasy игри. През 2009 г. гейм студиото придоби Eidos и с това продължи издаването на хитове като Tomb Raider, Deus Ex и Just Cause. Студиото не рядко продава игри в рекордни тиражи и това винаги я е правило апетитна хапка за всеки, който иска тепърва да се развива на игровата сцена.

Square Enix обаче публикува официално опровержение на въпросните новини, въпреки че в резултат акциите им скочиха с 13% само за два дни. Според гейм издателството информацията, публикувана от Bloomberg, се базира на погрешни слухове. Компанията изобщо не мисли за продажба, дори на малък дял.

От студиото припомниха, че в момента имат много по-важни задачи и работят с пълни сили по множеството силни заглавия, които претърпяха забавяне заради пандемичната обстановка.