Издателят и разработчик Square Enix се обедини с Lancarse (Monark), за да потвърди датата на издаване на тактическата ролева игра The DioField Chronicle извън родната Япония.

Играта беше официално представена като част от мартенското издание на онлайн шоуто State of Play и се очаква да има премиера в Япония още на 22 септември тази година.

Западната премиера на The DioField Chronicle ще се състои на същия ден като японската - 22 септември - и едновременно на всички целеви платформи. Предварителните поръчки вече започнаха в Steam.

Според сюжета, играчите на The DioField Chronicle ще поемат контрола над отряд от елитни наемници, които ще трябва да извоюват мястото си в песните и легендите, като участват в "тактически битки в реално време" (RTTB).

The DioField Chronicle се създава за компютри в Steam, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S. На 10 август е планирано пускането на демо версия, която ще ви позволи да изпробвате началото на играта и да прехвърлите запаметените си файлове в пълната версия.