Технологичният канал в YouTube ElAnalistaDebits, който е специализиран в сравняването на различни версии на игри, тества Diablo IV на PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox One X, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro и PC. Оказва се, че Blizzard Entertainment е свършила много добра работа по оптимизирането на играта за всички платформи.

Можете да видите ясна разлика в скоростта на зареждане между версиите за PlayStation. На PlayStation 5 зареждането на Diablo IV отнема само 5 секунди, докато на PlayStation 4 времето за изчакване достига до 50 секунди. Освен това PlayStation 5 работи с 4K резолюция при 60 кадъра в секунда, докато PlayStation 4 и PlayStation 4 Pro работят с 30 кадъра в секунда съответно при 1080p и 1188p.

При конзолите Xbox разликата в разделителната способност е по-силна. Версията за Xbox One работи при 900p и 30 кадъра в секунда. А при Xbox One X резолюцията е по-висока от тази на версията за PlayStation 4 Pro - 1440p при 30 кадъра в секунда. На Xbox Series S Diablo IV се играе със същата разделителна способност от 1440p, но с по-висока производителност от 60 кадъра в секунда. И накрая, на Xbox Series X играта работи в 4K при 60 кадъра в секунда, а скоростта на зареждане е почти идентична с тази на PlayStation 5. Когато сравнявате версиите за PlayStation 5 и Xbox Series X с тези за персонален компютър, разликата почти не се забелязва.

Diablo IV ще бъде пусната официално в продажба на 3 юни.