Издателят Funcom и разработчиците от френското студио Shiro Games разкриха следващата фракция в играта за своята стратегия в реално време Dune: Spice Wars, която вече е в ранен достъп в Steam.

Беше разкрито, че петата страна в конфликта в Dune: Spice Wars ще бъде Корино - управляващият клан на галактическата феодална империя в познатата вселена през последните десет хиляди години.

В историята императорът на Шадам IV решава да пътува до Аракис, за да напомни на другите фракции за своето господство. Заедно с него владетелят е отвел на пустата планета армия от страховити сардукари.

Играейки като Корино, геймърите ще могат да събират данъци от другите домове и да получават подкупи от тях, но ще трябва да плащат на космическата гилдия, за да поддържат империята и да поддържат цените на междузвездните пътувания достъпни.

Новата раса ще се появи в Dune: Spice Wars с втория летен пач (първият донесе мултиплейър). Подробности ще бъдат съобщени на изложението gamescom 2022, което ще се проведе от 24 до 28 август (с церемония по откриването на 23 август).