Една от последните игри, за които научихме подробности по време на Gamescom 2021 бе Dice Legacy. По време на Awesome Indies Show, част от голямото изложение, разработчиците ѝ DESTINYbit споделиха датата на премиератa, както и ново видео от нея. Въпросното студио е базирано в Италия и има сериозен опит в създаването на настолни игри. Dice Legacy е втората му компютърна игра след Empires Apart.

Ще я видим за персонални компютри и Nintendo Switch на 9 септември. Играта получи приз за най-оригинално заглавие в наградите на изложението. Dice Legacy изглежда изключително интригуващо. С първите кадри от трейлъра ѝ виждаме интересен свят, оформен като пръстен, подобен на този от "Елизиум", фантастиката на Нийл Бломкамп от 2013 година.

С това разположение Dice Legacy обещава да е доста по-различна стратегия от всичко, което сме виждали. Геймърите ще започнат почти от нулата и ще имат за цел да построят цял един нов свят. Успехът в заглавието е свързано със събиране на ресурси, създаването на доста постройки, както и умелото опазване от неприятели. Видеото показва доста от геймплея на играта и това колко интересно е направена.