Порталът Gematsu посочи, че PlayStation Europe е споменала (и бързо е изтрила) датата на излизане на приключенската трагикомедия Backfirewall на разработчиците от швейцарското студио Naraven Games.

Събитията в играта се развиват в смартфон. Играчите в ролята на асистент по актуализациите ще трябва да поправят точно тази актуализация и да спасят от изтриване бъбривата операционна система OS9.

Геймърите ще проверяват за критични грешки в паметта, ще се промъкват през бюрокрацията на Wi-Fi мрежите, ще издирват или създават бъгове и ще общуват с програми, които имат собствен характер (галерия, здраве, социална мрежа F). Разработчиците обещават хумористично приключение, умни загадки, чийтове за промяна на средата и още много софтуерни елементи, представени като игра.

Съдейки по изтрита публикация в PlayStation, Backfirewall ще бъде пусната в продажба на 30 януари тази година за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S, както и за Nintendo Switch. В услугата на Valve е налична вече демо версия.