Продължаваме да следим с интерес всички новини за предстоящия сериал на HBO, създаден на база на историята в The Last of Us. Една от най-награждаваните игри за всички времена ще видим и на малкия екран, а подготовката отдавна е започнала.

Продуцент на предстоящия сериал е Крейг Мазин, който стои зад успеха на сериала Чернобил. В The Last of Us по HBO ще участва и писателят Нийл Дръкман, който е творчески директор на видео играта. Специално за пилотния епизод пък е поканен за режисьор руснакът Кантемир Балагов, известен с драмите "Близост" и "Дилда".

До сега не бе напълно ясно кои ще са актьорите, които ще видим в главните роли. Вече е почти сигурно обаче, че Джоуел ще бъде поверен на Педро Паскал. Той е познат на публиката от The Mandalorian и Жената чудо 1984.

Малкото момиченце Ели, което той съпровожда из постапокалиптичен САЩ, ще бъде изиграно от актрисата Бела Рамзи. Нея пък сме виждали като Лиана Мормонт от "Игрa на тронове". От екипа на сериала споделят, че са се затруднили повече в намирането именно на нейната героиня. В играта Ели е 14 годишна, сирак, много сложен герой, който таи в себе си гняв, но и желание за топлотата, давана от родител.

Очакванията към сериала са много големи, тъй като The Last of Us е едно от най-популярните, харесвани и награждавани кинематографични заглавия за PlayStation. От 2013 г., когато бе представена за първи път, играта има стотици награди, не малка част от които са заради историята и персонажите в нея. Първата част на The Last of Us е продадена в над 17 милиона копия, а втората, появила се миналата година също записва многобройни рекорди.