Потребителят на форума Reddit Veloxz е открил на уебсайта на холандското студио Nixxes Software, собственост на Sony Interactive Entertainment, косвено указание за следващия ексклузив за PlayStation, който ще излезе на персонални компютри.

Припомняме, че японският производител придоби Nixxes през лятото на 2021 г., за да помогне за пренасянето на игрите му на компютър. Студиото вече помогна за "портването" на два проекта на Insomniac Games за компютър - ремастъра на Marvel's Spider-Man и Miles Morales.

В обява за работа преди седмица за инженер по интерфейс и потребителско изживяване в Nixxes посочва опита със свързващия софтуер на Coherent Labs като допълнителен плюс за кандидата. Както посочва източника, споменатият софтуер участва в много игри, но само една от тях е ексклузивна за PlayStation, която все още не е издадена за компютър - екшън-приключенската платформа Ratchet & Clank: Rift Apart.

Ratchet & Clank: Rift Apart дебютира през юни 2021 г. за PS5. Медиите нарекоха проекта на Insomniac "първата истинска игра за PS5" - ексклузивът впечатли с графичната си разработка, трасирането на лъчи и скоростта на зареждане.