Saber Interactive, разработчиците на дългоочакваното продължение на Warhammer 40,000: Space Marine 2, разкриха допълнителни подробности относно изданието на играта за компютри и конзоли, като отговориха на някои от най-важните въпроси, зададени от феновете. Една от основните новини е, че PC версията на играта няма да включва спорната защита Denuvo, която често е обект на критика от геймърите.

За тези, които планират да играят на Steam Deck, има добри новини - разработчиците работят върху поддръжка за устройството, макар че поддръжка на модове не е включена в настоящите планове. Играта също така няма да поддържа най-новите графични технологии като ray tracing и HDR, но ще включва Nvidia DLSS 2 и AMD FSR 2 при пускането си.

Що се отнася до конзолните версии, играта ще поддържа резолюция 4K при 30 кадъра в секунда в Quality Mode на PS5 и Xbox Series X, докато в Performance Mode ще се достига до 60 кадъра в секунда при 1080p. На Xbox Series S резолюцията ще бъде 1440p при 30 кадъра в секунда.

Разработчиците също така уточниха някои важни аспекти на мултиплейър компонентите на играта. Играчите ще могат да запазват напредъка си през различни платформи чрез Prism Ray Online Services, а кросплей ще бъде наличен както в сюжетната кампания, така и в PvE режимите, макар че в PvP PC играчите ще бъдат отделени от конзолните. Освен това, отборите в PvE режима ще включват различни класове космически войници, докато в PvP няма да се допуска повече от двама играчи от един и същи клас в отбор.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 ще бъде пусната на 9 септември за компютри, PS5, Xbox Series X и S, с предварителен достъп за купувачите на премиум издания на 5 септември.